Порошенко вказав неповні відомості в своїй декларації, – Лещенко

 

Президент Порошенко не вказав у своїй декларації твори мистецтва вартістю мільйони доларів кожен. Про це повідомив нардеп від “БПП” Сергій Лещенко у “Фейсбуці“.

“Зокрема, на одному з міжнародних аукціонів (Christie’s або Sotheby’s) ним було придбано роботу генія епохи Ренесансу Сандро Боттічеллі за восьмизначну суму в доларах. Також у колекції Порошенка є робота Рубенса, не кажучи про російських митців Репіна чи Айвазовського. Усі вони прикрашають стіни його будинку в Козині, де господар з гордістю показував роботи своїм гостям, в тому числі іноземним”, – написав він.

Лещенко зазначив, що як легальний мільйонер, Порошенко має право на твори мистецтва, але повинен їх прозвітувати  про кожен окремий об’єкт рухомого майна, якщо його вартість перевищує 121 тисячу 800 гривень.

” В своїй електронній декларації він лише зазначив “колекція картин старих майстрів в кількості 15 одиниць” або “колекція картин сучасних художників імпресіоністів та сюреалістів (4 одиниці)””, – написав нардеп.

Водночас Лещенко нагадав, що на внесення правок у декларацію у Порошенка є сім днів.

“Неподання Порошенком інформації про кожен твір мистецтва є порушенням закону, оскільки подання до декларації неповних відомостей підпадає під визначення “завідомо недостовірні відомості” та тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність”, – нагадав Лещенко.

Читайте також:
Е-декларація Порошенка: мільярдер віддав на благодійність і армію 400 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна