Організатора “замаху” на ватажка “ДНР” Теорентера засудили до 14 років тюрми. Його профіль у “ВК” досі відкритий

 

Бойовики “ДНР” заявляють, що затримали “організатора замаху” на їхнього ватажка Олександра Захарченка та засудили його до 14 років позбавлення волі. Про це повідомляє ТАСС.

“Верховний суд сьогодні виніс вирок Максиму Теорентеру – організатору замаху на главу республіки Олександра Захарченка”, – передає російське агентство з посиланням на ЗМІ бойовиків.

“Визначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років”, – зазначає ТАСС.

Бойовики заявляють, нібито Теорентер “був агентом Служби безпеки України, і саме він підклав вибуховий пристрій у стрілецькому клубі “Артеміда” в Донецьку.

У свою чергу в СБУ назвали цю інформацію “черговою фантазією” бойовиків.

“Це черговий фейк терористичних організацій, який ми навіть не будемо коментувати”, – сказали “Українській правді” в прес-службі СБ України на запитання про те, чи є Теорентер агентом СБУ.

Варто зазначити, що Максим Теорентер – житель Донецька – реальна особа, любитель боротьби та бійцівських видів спорту, в нього є профіль “Вконтакті”, який припинив оновлюватися в квітні 2015 року. У 2013 році він мав відношення до бійцівського клубу “Оплот”.

Як відомо, замах на Захарченка в клубі Артеміда було нібито відвернуто 24 квітня 2016 року.

Також сепаратисти заявляли, що “в результаті проведення оперативно-розшукових заходів було затримано групу прибулих з підконтрольної Києву території громадян України, які мали при собі потужний вибуховий пристрій, закамуфльований під предмети інтер’єру”.

Читайте також:
У “ДНР” похвалились викриттям замаху на Захарченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна