Кабмін ухвалив спорудити пам’ятник Петлюрі та монумент Соборності

Головний отаман УНР Симон Петлюра та пам'ятник на його могилі в Парижі (кладовище Монпарнас). Фото: Новинарня

Головний отаман УНР Симон Петлюра та пам’ятник на його могилі в Парижі (кладовище Монпарнас).
Фото: Новинарня

Кабінет Міністрів підтримав постанову №514 до сторіччя Української революції, яка передбачає зокрема спорудження в столиці монументу Соборності України та пам’ятника Симону Петлюрі. Про це повідомляє “Українська правда“.

“Проектом передбачається проведення протягом 2017-2021 років заходів, пов’язаних із подіями Української революції 1917-1921 років.
Зокрема, спорудження монументу Соборності України в Києві, встановлення меморіальних пам’яток в регіонах та Києві, а також встановлення пам’ятника Симону Петлюрі в Києві”, – пояснив міністр культури Євген Нищук.

“Симон Васильович повернеться до столиці України”, – прокоментував рішення уряду голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Симон Петлюра – (1879, Полтава — 1926, Париж) — український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Організатор Збройних сил часів Української Народної Республіки.
Генеральний секретар з військових справ (1917), головний отаман військ УНР (з листопада 1918 року), голова Директорії УНР (1919-1920).

IV Універсал – про незалежність УНР – Центральна Рада ухвалила в розпал боротьби проти більшовиків 22 січня 1918 року.

Проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки відбулося 22 січня 1919 року (День собороності).

Читайте також:
У Харкові пошкодили пам’ятний знак воїнам УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна