Сейм Польщі слідом за Верховною Радою схвалив Декларацію пам’яті і солідарності

 

Сейм Польщі, нижня палата парламенту, 20 жовтня ухвалив “Декларацію пам’яті і солідарності” – так само, як раніше цього дня Верховна Рада України.

“За” проголосували 367 депутатів Сейму із 460.

Спільну декларацію ухвалили, “діючи відповідно до духу стратегічного партнерства між Польщею і Україною”, повідомила канцелярія Сейму.

В резолюції, крім згадки про трагічні сторінки історії Другої світової війни і комуністичної доби, також засуджено сучасні дії і агресивну зовнішню політику Росії щодо України й заявлено, що дії Росії – порушення засадничих норм міжнародного права і договорів і з Україною, невиконання зобов’язань, ведення гібридної інформаційної війни – загрожують мирові й безпеці в усій Європі.

Сейм також наголосив на відданості Польщі справі мирного врегулювання конфлікту на Сході України і відновлення її територіальної цілісності.

Повний текст декларації читайте в матеріалі:
Рада ухвалила спільну з Польщею і Литвою декларацію пам’яті й солідарності

Повідомляється, що пізніше до цієї декларації має приєднатися й парламент Литви.

Екс-міністр закордонних справ України, народний депутат України від ВО “Батьківщина” Борис Тарасюк вважає, що ця декларація нейтралізує постанови, прийняті польською владою у липні про визнання геноциду поляків з боку українських націоналістів.

Читайте також:
Поляки попросили вибачення за “сепара”, що зруйнував пам’ятник УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна