Путін погодився розширити місію ОБСЄ на Донбасі

 

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що “нормандський формат” підтвердив готовність розширити місію ОБСЄ в зонах відведення та зберігання важкої техніки на Донбасі.
Про це глава РФ заявив у ніч на 20 жовтня після завершення зустрічі лідерів України, РФ, Франції та Німеччини в Берліні.

“Домовилися, що ми продовжимо вибір тих точок і місць на території, де можна буде продовжити цю роботу (з розведення сторін). У двох місцях цей відвід вже відбувся. Підтвердили, що ми готові розширити місію ОБСЄ в зоні відводу і пунктах зберігання важкої техніки”, – сказав Путін за підсумками переговорів, повідомляє РІА “Новости“.

Як відомо, президент України Петро Порошенко заявив після зустрічі в Берліні, що необхідність запровадження поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі підтримали і Франція та Німеччина, і російська сторона. Відтак Україна чекає на кроки Німеччини, яка зараз головує в ОБСЄ, що це питання буде винесено на обговорення в ОБСЄ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна