Накрили конверт-центр, до якого причетне керівництво фіскалів Маріуполя

 

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, до діяльності якого причетне керівництво маріупольської фіскальної служби.

Зловмисники формували податковий кредит з ПДВ суб’єктам підприємницької діяльності та оформлювали фіктивні договори на виконання будівельних робіт, чим мінімізували податкові зобов’язання, повідомляє прес-центр СБУ.

За попередніми оцінками, протиправна діяльність протягом дев’яти місяців поточного року принесла її організаторам понад 300 мільйонів гривень незаконного доходу.

Було проведено 26 санкціонованих обшуків у структурних підрозділах маріупольської фіскальної служби, за місцями мешкання організаторів схеми у Запоріжжі та Харкові. Вилучено 56 одиниць комп’ютерної техніки та флеш-носіїв, фінансово-господарську документацію, 43 печатки, два мільйони чотириста тисяч гривень та тридцять тисяч доларів США, банківські картки.

Тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Трьох організаторів “конверту” затримано згідно зі статтею 208 КПК України.

Читайте також:
На гарячому затримали голову податкової Київщини з паспортом РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна