ГПУ з’ясовує, чому “регіонали” в 2014 пропали з Ради, а потім повернулись ухвалити конституційні зміни

 

Генеральна прокуратура хоче отримати інформацію про те, що обговорювали міністри закордонних справ Німеччини, Польщі і Франції з екс-президентом Віктором Януковичем під час подій на Євромайдані. Про це перед допитом у Генпрокуратурі заявив очільник “Народного фронту” Арсеній Яценюк, повідомляє Еспресо.TV.

“В процесі допиту будуть запитання про те, яку роль виконували міністри закордонних справ Німеччини, Польщі і Франції, які неодноразово приїжджали до Януковича і проводили з ним перемовини”, – наголосив він.

Яценюк зазначив, що слідчі також мають намір встановити роль і місце народних депутатів, які ухвалювали закони під час драматичних подій у листопаді-лютому 2013-2014 років.

“Хочуть з’ясувати, чому Партія регіонів пропала з парламенту, потім повернулась до нього, для того щоб ухвалити конституційні і законні постанови про відведення військ, про припинення силової операції, про повернення до Конституції 2004 року”, – додав він.

Читайте також:
Яценюк пригадав всі події Євромайдану і попросив ГПУ його допитати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна