Після обшуків під Сімферополем затримано 5 кримських татар

 

Унаслідок обшуків у домівках кримських татар під Сімферополем у середу, 12 жовтня, окупаційні спецслужби затримали п’ятьох осіб. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написала журналіст Лілія Буджурова.

“Сьогодні в Криму після обшуків у їхніх будинках (де нічого не знайшли, крім релігійної літератури) затримані ще п’ятеро кримських мусульман: Рустем Ісмаілов, Узеір Абдуллаєв, Тимур Абдуллаєв, Еміль Джемадинов і Айдер Салединов”, – повідомила Буджурова.

Вона допустила, що ці люди, як і багато інших затриманих кримські татари, будуть оголошені терористами або учасниками організації “Хізб ут-Тахрір”.

“Поки, за попередніми даними, в п’яти сім’ях, з яких сьогодні забрали батьків, ростуть 17 дітей. І вони тепер – НАШІ ДІТИ. До цього моменту громадський рух “Бізім балалар” з вашою допомогою опікав 47 дітей ув’язнених, зниклих без вісті і вбитих кримських мусульман. Сьогодні їх стало більше – 64″, – додала журналістка.

Буджурова також закликала усіх небайдужих допомогти опікати цих дітей.

Як відомо, обшуки в середу пройшли у передмісті Сімферополя, їх супроводжували озброєні автоматами співробітники ФСБ Росії. Окупаційні спецслужби атакували татар у селі Строганівка і масиві Кам’янка. Обшукували переважно осіб, які здійснили хадж.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна