У Польщі масово знищують українські місця пам’яті. ФОТО

 

Польщі триває масова ліквідація українських місць пам’яті. Про це йдеться в повідомленні благодійної ініціативи “Героїка” у “Фейсбуці“.

Повідомляється, що 9 жовтня українською меншиною виявлено зруйнований пам’ятник воякам УПА на цвинтарі села Верхрата Любачівського повіту у Підкарпатському воєводстві.

“Змушені констатувати, що акції зі знищення українських місць пам’яті набули в Польщі характеру масової ліквідації українського історико-культурного спадку. Фактично ми стали свідками затирання слідів перебування нашого народу на своїх етнографічних землях. Робиться це у варварський, але дуже зручний для польського уряду спосіб: українські святині нищать “невідомі”. Кожного разу невідомим вдається залишатись безкарним”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, “Героїка не виключає нових актів вандалізму у світлі презентації українофобської стрічки “Волинь” та закликали МЗУ України  покарати винних, а могили та пам’ятники відновити коштом польського уряду.

Зруйнований пам'ятник УПА в Польщі Зруйнований пам'ятник УПА в Польщі Зруйнований пам'ятник УПА в Польщі

Читайте також:
Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом поляків, вчиненим ОУН-УПА

Порошенко поклав квіти до пам’ятника Волинській трагедії, не зважаючи на загострення відносин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна