Деканоїдзе: Хочемо уточнити норми різних законів, які будуть захищати поліцейських

 

Міністерство внутрішніх справ планує внести низку змін у законодавство, що регламентує роботу поліцейських. Про це заявила керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе під час брифінгу у понеділок, 3 жовтня.

Презумпція правоти поліцейського – це уточнення кількох законів, не окремий законодавчий акт, наголосила голова НПУ.

“Це будуть зміни, точніше, уточнення в деяких законах України, в тому числі в Кодексі України про адмінпорушення, в законі України про дорожній рух і в законі України про Нацполіцію”, – сказала вона.

“Ми хочемо уточнити норми, які не тільки будуть захищати поліцейських, а в першу чергу, будуть захищати громадян України”, – зазначила Деканоїдзе.

Вона навела кілька змін, які планують запровадити.

“В законі України про дорожній рух ми хочемо уточнити норму, коли поліцейський зупиняє людину (транспортний засіб) і попереджає водія, що не можна залишати салон”, – цитує голову Національної поліції “Українська правда”.

“Коли поліцейський говорить, що ви повинні залишитися в машині, то ви повинні залишитися в салоні автотранспорту”, – розповіла Деканоїдзе.

Водночас вона наголосила, що у керівництва Нацполіції немає ініціативи забороняти відеозйомку роботи поліцейських.

“Планується уточнити порядок пред’явлення документів водія поліцейським… Зараз у нас водій пред’являє документи. Будемо уточнювати, що водій повинен передати документи”, – сказала Деканоідзе.

“Хочемо збільшити відповідальність за втечу з місця ДТП”, – також повідомила вона.

За її словами, планується уточнення підстав для тимчасового затримання транспортного засобу.

“Хочемо уточнити міру проведення огляду водіїв на предмет алкогольного чи наркотичного сп’яніння без участі свідків.
Хочемо уточнити міру і право поліцейського на огляд транспортного засобу, його багажного відділення і салону”, – сказала голова НПУ, зазначивши, що ця норма пропонується у зв’язку із великою кількістю нелегальної зброї в країні.

Також, за словами Хатії Деканоїдзе, планується збільшити відповідальність за образу поліцейського.

Читайте також:
“Перший етап очищення”: атестацію в поліції не пройшли понад 5200 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна