У справі смертельного алкосурогату з’явився російський слід

 

У справі отруйного алкоголю, від вживання якого загинули 38 людей, знайшли “російський слід”.

Як повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан, метиловий спирт поставлявся у Харківську область для подальшого виготовлення сурогатної горілки з одного з підприємств Луганщини, а туди завозився з Російської Федерації. 

“Взагалі метанол є сильною отрутою, і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, мають бути відповідні дозвільні документи.  У цьому випадку посадова особа сєвєродонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку”, – повідомив Білан.

Також він зазначив, що вже встановлено і допитано водія, який перевозив спирт.

“У наданих йому фіктивних супровідних документах було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину”, – додав він.

Загалом посереднику оборудки було продано понад 5 тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю.

“Посередник дав свідчення і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. Зараз триває обшук й на зазначеному підприємстві”, – зазначив перший заступник голови ДФС.

Він нагадав, що організатор та двоє його поплічників були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави, ще один перебуває під домашнім арештом.

Станом на 30 вересня через вживання сурогатної горілки отруїлися 77 людей, з яких уже 38 померли.

У ДФС заявили, що всі, хто отруївся алкоголем на Харківщині, вживали горілку “Пшенична” нібито виробництва ТОВ “Олександрія БЛіГ” з Кіровоградської області.

У четвер, 29 вересня, силовики повідомили про затримання виробника отруйної горілки – 27-річного бізнесмена з Миколаївщини.

Власницю магазинів у Вовчанському районі Харківської області, де продавали сурогатну горілку, заарештовано із заставою у 275 тисяч гривень.

На експертизу відправлено ємності з алкоголем, вилучені з магазинів, та залишки алкоголю, вилучені за місцем проживання постраждалих: у деяких місцях постраждалі приходили зі своєю тарою, і їм наливали з каністри.

Читайте також:
“Алко-мор”: число жертв отруєння сурогатом зросло.
Зловмисник відправляв пійло у 5 регіонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна