В Індонезію доставили чотири українські бронетранспортери

 

У середу, 28 вересня, в індонезійському порту Танджунг-Пріок (Джакарта) з борта голландського вантажного судна Texel, що прибув туди з України, були вивантажені нові бронетранспортери БТР-4М, спеціально призначені для морської піхоти Індонезії і виготовлені на ДП “Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова” (ХКБМ). Про це інформує “Военный информатор” з посиланням на індонезійські ЗМІ.

Серед доставлених в Індонезію БТР-4М два оснащені стандартним для серійних машин цього сімейства бойовим модулем БМ-7 “Парус” з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 і ПТРК “Бар’єр”, а ще два – вперше бойовими модулями з 12,7 -мм кулеметами.

Міністерство оборони Індонезії уклало контракт на придбання партії з п’яти БТР-4 в спеціалізованому амфібійному варіанті БТР-4М в кінці лютого 2014 року. Всі п’ять машин були закінчені виготовленням на ХКБМ в першому півріччі 2016 року. Судно Texelс чотирма БТР-4М на палубі вийшло з порту Октябрськ в Україні в кінці липня 2016 року, пройшло в Середземне море, зайшовши в італійську Равенну, потім 24 серпня повернулося в Чорне море і після заходу в Констанцу (Румунія) 26 серпня, рушило вже до Індонезії, зробивши по дорозі заходи в ОАЕ і Таїланд.

Доставлені тепер в Індонезію чотири зазначених БТР-4М (в деяких індонезійських джерелах помилково йдеться про доставку п’яти машин) повинні пройти програму випробувань, після чого будуть передані індонезійській морській піхоті для проведення подальшої пробної експлуатації. Ще один БТР-4М з замовлених, з замовних причин, продовжує проходити випробування на Україні.

Під час укладання договору на закупівлю зазначених п’яти БТР-4М в подальшому передбачалося придбання для морської піхоти Індонезії ще 50 цих бронетранспортерів, проте майбутнє цієї закупівлі є невизначеним.

БТР-4М виконаний, як вважається, в спеціалізованому амфібійному варіанті за вимогами морської піхоти Індонезії (включаючи додаткові поплавці й установку “шнорхель”), хоча перший виготовлений зразок БТР-4М в варіанті з бойовим модулем “Парус” продемонстрував зовсім не видатні ходові якості на плаву під час випробувань в травні 2016 року у Салтівському (Печенізькому) водосховищі в Харківській області. БТР-4М оснащується дизельним двигуном Deutz BF6M 1015CP потужністю 490 к.с. і шестишвидкісною автоматичною трансмісією Allison 4600SP.

Читайте також:
“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

“Укроборонпром” презентував новітню зброю і техніку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна