За рік контракт із ЗСУ підписали 53 тис. військових. Потреби в оголошені чергової мобілізації немає

 

З початку року контракт з Українським військом вже підписали близько 53 тисяч військовослужбовців, із яких понад 6 тисяч — офіцери. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

“Завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців військової служби за контрактом, на сьогоднішній день потреби в оголошені чергової хвилі часткової мобілізації немає”, – інформує прес-служба Міноборони.

Зазначається, що щомісяця лави Збройних сил України поповнюють близько 6 тисяч контрактників.

При комплектуванні військових частин контрактниками пріоритет надається посадам молодших командирів, бойовим посадам у складі екіпажів та обслуг, а також інших посадам, які визначають бойову спроможність підрозділів.

Повідомляється, що всі звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги, який наразі налічує 85 тисяч осіб.

Читайте також:
Восени на військову службу буде призвано майже 14 тис. осіб

Президент оголосив демобілізацію шостої черги.
На фронті залишаться тільки контрактники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна