Порошенко написав Парубію листа, аби ВР позачергово зібралася для звільнення суддів

 

Президент Петро Порошенко звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту. Про це йдеться в повідомленнях на акаунтах глави держави в соцмережах.

Порошенко просить депутатів зібратися не пізніше 29 вересня і включити до порядку денного питання про звільнення суддів.

“Слід звільнити за порушення присяги усіх суддів, щодо яких внесено подання ВРЮ, в тому числі причетних до незаконних арештів майданівців”, – пояснив президент у “Твіттері”.

За твердження Порошенка, невирішення вказаного питання позначиться на функціонуванні судової системи та проведенні судової реформи.

Президент розмістив у мережі свій лист до спікера ВР з цього приводу:

poroshenko-list-suddi

Як писала “Новинарня“, вчора, 26 вересня, з вимогою скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради для розгляду “критично важливих” для судової реформи питань виступила коаліція громадських організацій “Реанімаційний пакет реформ”.
На розгляд парламенту передано понад 20 подань про звільнення за порушення присяги суддів, які виносили неправосудні рішення у часи Майдану, а також суддів, які підлягають люстрації.  Цих суддів не можна буде звільнити за порушення присяги після набуття чинності змінами до Конституції України в частині судочинства (30 вересня 2016 року).

Вимогу РПР підтримала фракція “Самопоміч”.

Відомо, що фракції коаліції сьогодні проводили опитування депутатів на предмет їх спроможності зібратися у ВР в четвер, 29 вересня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна