За добу “перемир’я” бойовики влаштували 28 обстрілів

 

У зоні проведення антитерорисчтичної операції на Сході зросла кількість обстрілів позицій ЗС України з боку незаконних збройних формувань. За минулу добу, 23 вересня, російсько-окупаційні війська 28 разів порушували “режим тиші”, інформує прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів. Окупанти вели вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Авдіївки, Зайцевого, Новоселівки та Верхньоторецького. Окрім того, по Авдіївці окупанти відкривали вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2.По Верхньоторецькому вогонь вів снайпер. Також по Зайцевому та Новоселівці Другій окупанти стріляли з мінометів 120-го та 82-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 11 порушень “режиму тиші”. В районі Мар’їнки, Павлополя, Водяного, Старогнатівки, Талаківки та Станиці Луганської бойовики вели турбуючий вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також у районі Павлополя противник застосував снайперську групу.

На Луганському напрямку відбулося чотири обстріли. Противник вдавався до збройних провокацій у районі Новозванівки та Новоолександрівки, відкривши вогонь з міномета 82-го калібру, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та стрілецької зброї.

У зоні проведення АТО за добу, що минула, зафіксовано проліт трьох БПЛА противника.

“Незважаючи на провокації, Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей”, – зазначено у зведенні штабу.

Нагадаємо, 15 вересня міністри закордонних справ Німеччини й Франції домовилися з усіма сторонами про повне припинення вогню на Донбасі.

21 вересня на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.
Згідно з домовленостями, 22 вересня почався відлік 13 днів для розведення військ Збройних сил України та ОРДЛО на трьох ділянках фронту – з цієї дати сторони мали б щонайменше сім днів дотримуватись “повної тиші”.

За добу 22 вересня бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 21 вересня – 14 разів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна