Запорізька облрада таки визнала Росію державою-агресором

 

Запорізька обласна рада визнала Росію державою-агресором, а так звані “ДНР” і “ЛНР” – терористичними організаціями.
Відповідне рішення депутати ухвалили у вівторок, 20 вересня, повідомляє “Укрінформ“.

Для ухвалення за основу і в цілому “Заяви депутатів Запорізької обласної ради про підтримку звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих “ДНР” та “ЛНР” – терористичними організаціями” депутатам знадобилося кілька спроб.
Але врешті-решт рішення прийняли 43 голосами “за”. Три депутати від “Нашого краю” утрималися.

Загалом у Запорізькій обласній раді 84 депутатів.

Також депутати більшістю голосів (45) схвалили рішення “Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державному суверенітету на Сході України”.

Водночас облраді не вдалося ухвалити рішення про заборону гастролей артистам, які відкрито підтримують агресію РФ, окупацію Криму та не визнають “ДНР/ЛНР” терористичними організаціями. “За” проголосував 31 депутат.

Читайте також:
У Запоріжжі на постаменті найбільшого Леніна з’явився козак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна