Замість Жемчугова і Супруна Україна віддала “ДНР” колишнього СБУшника

 

Серед чотирьох засуджених в Україні прихильників сепаратистів ОРДЛО, які в суботу, 17 вересня, були обміняні на двох українських полонених, виявився Євген Косяк – колишній заступник начальника слідчого управління СБУ в Донецькій області.

За словами Косяка, його затримали в Маріуполі 11 серпня 2015 року. Він представився російським і сепаратистським ЗМІ як адвокат, якого відрядили до Маріуполя, інформують “Новости Донбасса”.

Свої дії, за які був засуджений Україною, колишній СБУшник у коментарі проросійській пресі описав так: “Намагався допомогти, щоб обміняли російських громадян. Передавав інформацію з метою сприяння їх звільнення”.

У зведеннях прес-центру СБУ про затримання Косяка 11 серпня 2015 року фігурувало таке повідомлення: “Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою в ході проведення спецоперації затримали на гарячому полковника юстиції, заступника начальника слідчого відділу управління СБ України в Донецькій області під час передачі ним матеріалів з обмеженим доступом агенту терористів «ДНР»”.

Колишній ватажок бойовиків “ДНР”, росіянин Ігор Гіркін (Стрєлков) на своїй сторінці в соцмережі поширив допис іншого екс-лідера сепаратистів Павла Губарєва, в якому висловлюється обурення з приводу повернення Косяка в ОРДО.

“Дивуюсь обміном полоненими! Косяк Євген Леонідович, колишній заступник начальника слідства УСБУ в Донецькій області, який брав участь в моєму арешті навесні 2014 року, підкорюючись наказу хунти, і потім поїхав у Маріуполь. Ми, ДНР, отримали СБУшника від хунти в обмін на полонених солдатів ЗСУ! У мене шок”, – написав Губарєв.

“Хоч би міністром не призначили потім… А взагалі багато питань до якості обміну”, – додав він.

kosyak

Як відомо, замість чотирьох сепаратистів Україна отримала колишнього полковника СБУ, співробітника ООН Юрія Супруна та мешканця Донеччини, екс-шахтаря Володимира Жемчугова, який підірвався на розтяжці.

Читайте також:
Звільнення з полону Жемчугова і Супруна: подробиці і перші заяви патріотів у Києві

“Мер” Горлівки Кім, перебіжчик з Майдану – про свій проламаний череп
і “реформи в ДНР”. Інтерв’ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна