Луценко пообіцяв нову кримінальну справу проти Януковича

 

Проти колишнього президента України Віктора Януковича відкриють нове кримінальне провадження. Про це під час засідання комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Моя ставка як генпрокурора – відійти від звичайних статей Кримінального кодексу, а застосовувати більше статтю 255 – “створення злочинного угруповання для розкрадання державних коштів”, – сказав він.

“Саме таким чином ми підходимо і до колишнього президента, який буде звинувачуватися в створенні злочинної, по суті, мафіозної державної організації і до його людей, розставлених в усіх галузях господарського і державного життя”, – цитує Луценка “Українська правда”.

Як відомо, Генеральна прокуратура розслідує кілька справ, у яких фігурує Янукович, зокрема, стверджуючи, що він причетний до масових розстрілів на Майдані.

Суд Європейського Союзу визнав неправомірними санкції проти екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра та колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва на період 2014-2015 років, але правомірними – на період 2015-2016 років.

15 вересня Суд Європейського Союзу визнав неправомірними санкції проти екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра та колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва на період 2014-2015 років, але правомірними на період 2015-2016 років.

Читайте також:
Янукович просить притягнути Луценка за “дрібне хуліганство” на брифінгу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна