Лікарі врятували бійця АТО з уламком міни в серці

 

Лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова провели надскладну операцію. Лікарі прооперували бійця з уламком міни в серці. Про це повідомляє прес-служба Інституту в “Фейсбуці“.

Командир взводу 30-ї окремої механізованої бригади (Новоград-Волинський) Євген Волок отримав складне поранення біля Старогнатівки 15 серпня.

“Після багатоетапного хірургічного лікування в Дніпропетровській обласній лікарні з вилучення уламків міни з тіла та голови виникла потреба в негайній операції з видалення уламку з серця. Проведення такого складного втручання після нейрохірургічного втручання було можливим лише в київському Інституті імені М.М. Амосова”, – сказано в повідомленні.

Як зазанчили в медустанові, розташування уламку щомиті могло загрожувати життю героя. При цьому Волок був цілком притомним, міг розмовляти, жартував, що після операції повернеться “назад до хлопців”.
23-річного Євгена доставили літаком з Дніпра до інституту Амосова 12 вересня.

Невідкладна операція з зупинкою серця та використанням штучного кровообігу була проведена 13 вересня.
Через два дні після складної операції, Євгена переведено з відділення реанімації до звичайної палати.

“Багатоетапне хірургічне лікування з видалення уламків міни з різних частин тіла тривало протягом місяця, попереду чоловіка ще чекає реабілітація, проте життю вже нічого не загрожує”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Хірурги з Канади зроблять безплатні пластичні операції бійцям АТО та майданівцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна