Кабмін вчасно затвердив держбюджет-2017 зі 129 мільярдами на безпеку

 

Кабінет Міністрів схвалив проект державного бюджету на 2017 рік. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман після презентації проекту під час засідання Кабміну ввечері 15 вересня, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “ЕП”.

“Проект бюджету на 2017 рік. Сьогодні у нас 15 вересня 2016 року. Ми робимо це вчасно, як і обіцяли. Вважаємо, що це обов’язок внести саме 15 вересня бюджет, який одразу після прийняття направимо до ВР”, – зазначив Гройсман.

За словами Гройсмана, уряд працював над тим, щоб внести до парламенту “абсолютно чесний бюджет”, у якому цифри підкріплені дохідною і видатковою частиною.

“Хотів би звернути увагу на динаміку надходжень до бюджету. Ми закладаємо невелике зростання [доходів держбюджету] – 16,9%. Це говорить про те, що ми розраховуємо на пожвавлення економіки, і ми закладаємо зростання на 3% ВВП. Це буде означати тільки єдине – що ми бачимо, що економіка нашої країни починає відновлюватися”, – заявив прем’єр.

Дохідна частина держбюджету становитиме 876,9 млрд. гривень, що на 17% більше, ніж доходи держбюджету 2016 року (749 млрд.).

Дефіцит держбюджету-2017 очікується на рівні 3% ВВП – 77,5 млрд. гривень.

Як повідомив Володимир Гройсман, уряд запланував підвищення мінімальної зарплати на 10,1% – до 1762 гривень.

“Як ви бачите, на 1 грудня 2016 року ми матимемо мінімальну зарплату і прожитковий мінімум на рівні 1 600 грн., і, відповідно, на 1 грудня 2017 року – 1 762 грн.», – сказав Гройсман.

Як відомо, відповідно до бюджетної резолюції на 2017 рік, Кабмін має намір зрівняти мінімальну зарплату з показником прожиткового мінімуму.

Безробіття в 2017 році прогнозується на рівні 8,6%.

За словами прем’єра, на оборону й безпеку виділяється 129 млрд. грн. Це на 14,5 мільярда більше аналогічної статті витрат у бюджеті 2016 року.

“Але ми маємо інтенсивніше підтримувати оборону і безпеку, акумулювати більше ресурсі”, – сказав прем’єр.

У проекті держбюджету також заплановано збільшення фонду стипендій на 576 млн. гривень – до 5,8 млрд. гривень.

На підтримку аграріїв – малого і середнього фермерства – заплановано виділення 5,5 млрд. гривень.
Кошти надаватимуться, зокрема, на модернізацію і малу механізацію фермерських господарств.

Уряд також має намір направити 1,8 млрд. гривень на реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів.

Читайте також:
Порошенко вимагає закласти у держбюджеті 129 млрд. грн. на оборону й безпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна