У Голландії орлів навчили збивати безпілотники. Нам би так в АТО…

 

У Нідерландах завершилася програма, в рамках якої орлів навчали полювати на дрони-квадрокоптери, що здійснюють несанкціоновану відеозйомку. Тепер птахи служитимуть у голландській поліції, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP.

“Це нетехнологічне вирішення проблеми високих технологій”, – сказав представник поліції Денніс Янус під час першої публічної демонстрації вмінь птахів.

Навчання проводилися з початку 2015 року, і нарешті голландці оголосили, що результати задовільні.

Орлів запускатимуть, коли безпілотники, на думку влади, становитимуть небезпеку для населення, наприклад, під час важливих державних візитів або якщо дрон підлетить занадто близько до аеропорту.

Метою тестувань було визначити найкращий спосіб знешкодити БПЛА.

“Жоден з орлів не був поранений, а що стосується безпілотних літальних апаратів, то жоден з них не вцілів”, – сказав Денніс Янус, відкидаючи побоювання захисників тварин.

“Орли розглядають дрони як здобич і перехоплюють їх у повітрі, після чого сідають у місці, де почуваються в безпеці, з безпілотником у пазурах”, – розповів представник поліції.

Голландська поліція придбала власних птахів у віці п’яти місяців і буде використовувати їх за мірою необхідності поряд із традиційними чотирилапими помічниками, такими як собаки й коні.

Роботі з орлами навчать близько 100 співробітників поліції.

Голландський “летючий загін” почне діяти влітку наступного року, інформує “Франс пресс”.

Читайте також:
За збитий безпілотник ОБСЄ “сепарам” дають відпустку і три літри спирту, – ГУР

“Цирк”, “ганьба”, “шикарна ідея” – депутати запустили в Раді безпілотник,
щоб фіксувати кнопкодавство

Українські волонтери привітали Донецьк із Днем Незалежності листівками з безпілотника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна