“Вартий твоєї уваги” Маріуполь отримав новий бренд

 

Під час святкування Дня Маріуполя міський голова оголосив результати конкурсу на найкращий бренд для Маріуполя.

Переможцем став Сергій Родіонов із проектом “Маріуполь. Вартий твоєї уваги”, інформує “Приазов TV”.

“Маріуполь. Вартий твоєї уваги” – це не тільки логотип, а повноцінний бренд.

На офіційному сайті проекту ця ідея описана так:
“Бренд підкреслює сильні сторони міста та протидіє слабким. Також він окреслює та візуалізує напрямок розвитку міста в очах мешканців, відвідувачів, інвесторів і студентів.

Сильні сторони Маріуполя: Азовське море, промисловий та економічний потенціал, історія, мультикультурність, розвинена інфраструктура, активна молодь, громадські ініціативи.

Слабкі сторони Маріуполя: близькість військового конфлікту, ускладнене транспортне сполучення, екологія, чутки, що залякують.

Бренд Маріуполя привертає увагу до принад міста і руйнує хибні стереотипи. Він яскравий і оптимістичний. Маріуполь вартий уваги. Вартий уваги та піклування маріупольців, тому що це – їхній дім, який саме вони роблять красивішим і комфортнішим. Вартий уваги мандрівників, тому що на них чекають мальовничі морські краєвиди й унікальні індустріальні пейзажі, мультикультурність і гостинність мешканців. Вартий уваги інвесторів і політиків, тому що саме тут будується нова Україна та її громадянська лінія оборони.

На жаль, брендинг не зможе вирішити інфраструктурні та економічні проблеми, але він допоможе подолати стереотипи та зробити Маріуполь привабливішим”.

Окрім безпосередньо логотипу, бренд пропонує стилізований під грецький шрифт, легку для сприйняття візуальну мову піктограм, просту систему навігації містом, універсальну схему слоганів з використанням хештегу #ТутВарто та єдиний стиль для міських оголошень.

Проект бренду “Маріуполь. Вартий твоєї уваги” знайшов велику підтримку серед маріупольців у соціальних мережах, зазначає “Приазов TV”.

mariupol-gerb-staryjІдея лого описана так: “Маріуполь вже має виразний, місткий та добре впізнаваний знак – це якір із потоку розпаленої сталі, що ллється із металургійного ковша. Він зображений на офіційному гербі міста, автором якого є Юхим Харабет, відомий український дизайнер-медальєр, маріуполець, грек за походженням.

У цьому знаку відображена суть міста – з одного боку промислового, а з іншого – морського. Якір – це символ місця та відданості до нього, позначення Маріуполя на мапі як портового міста.

Водночас відомий київський дизайнер Богдан Гдаль жартома коментує лого Маріуполя так: “…А ще це нагадує трубу водостоку каналізації в море… Або переливання з однієї труби в іншу напівтрубу відкритого типу”.

Відкритим залишається питання, коли міська навігація буде приведена в порядок з урахуванням новоприйнятого бренду та змін у топоніміці відповідно до закону про декомунізацію.

mariupol

Розробник бренду міста Сергій Родіонов – уродженець Маріуполя, який уже тривалий час живе за кордоном і реалізовує проекти по всьому світу. У 2010 році він уже розробляв проект бренду Маріуполя, який називався “Свіже місто”, проте тоді брендування міста не стояло на порядку денному.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що бренд Полтави розробила російська студія Артемія Лебедєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна