Президент Чехії заявив, що Крим не може бути повернутий Україні

 

Крим не може бути повернутий Україні, хоча Росія й анексувала його незаконно. Про це заявив президент Чехії Мілош Земан, відповідаючи на питання читача видання Parlamentni listy, передає “Європейська правда”.

За словами Земана, анексія – це порушення міжнародного права, і те, що міжнародне право й територіальна цілісність України були порушені, не ставиться під сумнів.

“З іншого боку, я згоден, що Хрущов зробив непростиму дурість (передавши Крим Україні), і сьогодні світові політики визнають, що Крим не може бути повернутий Україні”, – заявив президент Чехії.

Раніше Мілош Земан неодноразово виступав за скасування санкцій проти Росії, попри те, що уряд Чехії притримується загальноєвропейської лінії збереження санкцій.

Колишній соціал-демократ Земан перебуває на посаді президента Чехії з 2013 року. наступні вибори – в 2018 році.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина й українського МЗС, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна