Делегація підкомітету ООН з недопущення катувань відвідала вже чотири міста України

 

Делегація підкомітету ООН з недопущення катувань відвідала міжрайонний відділ Служби безпеки України в Краматорську Донецької обалсті.
Членів делегації насамперед цікавили питання з дотримання законів України та прав людини під час затримання або утримання громадян.

“Керівництво райвідділу довело до відома іноземних спостерігачів інформацію про відсутність слідчого ізолятора при підрозділі. Під час спілкування було наголошено на цілковитій відповідності правовим нормам процесуальних дій співробітників СБУ із затриманими, підозрюваними, свідками, адвокатами або правозахисниками”, – повідомляє прес-центр СБ України, маючи на увазі інформацію деяких ЗМІ про “таємні тюрми СБУ”.

Як зазначили в спецслужбі, члени делегації ООН отримали доступ до всіх приміщень, які вони бажали оглянути, та ознайомилися з документами, що регламентують або фіксують слідчі дії.

Краматорськ став четвертим містом, яке відвідали представники підкомітету ООН з недопущення катувань у межах візиту до України. Раніше члени делегації відвідали Львів, Запоріжжя та Маріуполь.

Нагадаємо, у травні цього року спалахнув скандал з приводу того, що СБУ не дозволила делегації підкомітету ООН з недопущення катувань відвідувати буцегарні, однак надалі конфлікт було розв’язано.

Читайте також:
Підкомітет з попередження катувань таки повертається в Україну

Міжнародні правозахисники: людей незаконно утримують і бойовики, і СБУ

Луценко в СІЗО СБУ вперше зустрівся з ув’язненими “сепарами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна