Терористи готували серію вибухів у Лисичанську до Дня міста

 

СБУ попередила серію терористичних актів у Лисичанську на Луганщині, які готувала група прибічників проросійського сепаратизму за завданням агента спецслужб РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Двоє жителів Привілля планували вчинити в Лисичанську терористичні атаки на декількох об’єктах, зокрема, підірвати пам’ятний знак українським військовим, які загинули при визволенні міста в 2014 році, а також приміщення місцевого військового комісаріату. Крім того, вони планували теракти проти місцевих проукраїнських активістів. Злочинні дії координував колишній бойовик, агент спецслужб РФ, який наразі перебуває в Росії та, за інформацією СБУ, вже виступав організатором терактів на території Луганської області”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що терористи ретельно готували злочин та підбирали об’єкти посягань. Вони визначили місця закладення вибухових пристроїв, підшукали вибухівку та вогнепальну зброю, провели попередню розвідку режиму роботи та охорони об’єктів. Теракти планували приурочити до святкування в Лисичанську Дня міста.

У відомстві повідомили, що 3 вересня оперативники спецслужби затримали терористів під час закладення вибухового пристрою під пам’ятний знак українським воїнам. Поряд з цим об’єктом знаходиться блокпост та проходить автомобільний шлях з інтенсивним рухом пасажирського й вантажного транспорту.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затриманим повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
Вночі у Волновасі біля абмінудівлі прогримів вибух

Маріуполець виготовляв вибухівку для бойовиків “ДНР”, які планували теракт у День Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна