Росія знову порушила повітряний простір Естонії

 

Естонські військові заявляють про порушення російським літаком повітряного простору Естонії над Балтійським морем, що є четвертим подібним порушенням упродовж цього року.

6 серпня військові Естонії повідомили, що російський транспортний літак “Ан-72” перебував без дозволу в естонському повітряному просторі близько 90 секунд біля острова Вайндлоо. За повідомленнями, російський літак не був на контакті з естонськими авіадиспетчерами і пролетів близько 2,2 кілометра повітряним простором Естонії, інформує “Крим. Реалії“.

Представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заперечив звинувачення Таллінна.

“Ніяких порушень повітряного простору Естонії біля острова Вайндлоо повітряними судами російських Повітряно-космічних сил не було”, – сказав він.

Посольство Росії в Естонії повідомило, що їхній представник отримав ноту протесту від чиновників у Таллінні.

Вже кілька країн НАТО повідомляли про порушення російськими літаками їхнього повітряного простору упродовж нинішнього року.

Читайте також:
Французькі винищувачі почали патрулювати повітряний простір Литви

НАТО має намір встановити у Львові обладнання для контролю за повітряним простором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна