Шотландія починає дебати щодо незалежності

 

Премʼєр-міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила про початок дискусії про майбутнє країни і звернулася до всіх громадян з проханням долучитися до неї. Про це повідомляє Reuters.

За словами Стерджен, національне обговорення дасть змогу оцінити доцільність проведення нового референдуму про незалежність Шотландії після “сейсмічних змін”, які настали після рішення Великої Британії вийти з ЄС.

“Щоб переконатися, що голос кожного в Шотландії звучить у наш час змін, я сьогодні оголошую про початок найбільших в історії Шотландії дебатів про майбутнє”, – заявила Стерджен.

“Під час дебатів потрібно також розглянути і незалежність Шотландії”, – додала вона.

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в Євросоюзі 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців. При цьому 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.
Глава уряду Шотландії Нікола Стерджен 25 червня заявила, що шукатиме “термінових дискусій” з Брюсселем з метою “захистити місце Шотландії у ЄС”.

Референдум про незалежність Шотландії було проведено 18 вересня 2014 року, тоді 44,7% виборців проголосували за вихід зі складу Великої Британії, 55,3% – проти.

Читайте також:
У Шотландії переважна більшість жителів проголосують за незалежність, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна