Велика Британія вимагає звільнення Умерова

 

Велика Британія закликає Росію звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й надати йому медичну допомогу. Про це сказано в заяві посольства Великої Британії в Україні.

“Затримання та поводження із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликають глибоку стурбованість Великої Британії. Його примусове затримання та утримання в психіатричному відділенні, а також інформація про погіршення стану його здоров’я викликають занепокоєння. Ми закликаємо владу Росії поважати міжнародні стандарти прав людини, негайно звільнити Умерова та надати йому доступ до необхідної медичної допомоги”, – сказано в заяві.

Крім того, Велика Британія вкотре закликала Росії надати доступ усім міжнародним правозахисним моніторинговим установам.

“Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. Росія має повернути Крим Україні”, – сказано в заяві.

Читайте також:
Слідчий екс-СБУ в Криму передумав випускати Умерова із психлікарні. Адвокат сподівається – найближчими днями

Меджліс вимагає посилити санкції проти Росії через Умерова

Євросоюз вимагає звільнення хворого Умерова з психлікарні Сімферополя, – заява

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна