До бойових дій на Донбасі були залучені десятки тисяч російських військових, – звіт Bellingcat

 

До бойових дій на Донбасі були залучені десятки тисяч військових РФ. Про це йдеться у звіті Bellingcat – групи, яка спеціалізується на вивченні інформації в соцмережах та інших відкритих джерелах.

Як повідомляє “Українська правда“, у звіті “Російські солдати в Україні: диявол в медалях” організація підсумувала дані про кількість нагороджених у Росії військових за попередні роки, отримані з відкритих джерел.

У звіті проаналізовано ситуацію щодо таких чотирьох нагород: медаль Суворова, медаль “За відвагу”, медаль “За бойові заслуги”, медаль Жукова.

“Ми можемо довести, що в 2014 і 2015 року кількість вручених медалей раптово і різко зросла в порівнянні з кількістю медалей, що вручалися до 2014 року. Значна кількість медалей “За бойові заслуги” – з 07.11.2014 по 18.02.2016 було вручено 4 300 таких нагород – вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь в великих бойових діях“, – сказано у звіті.

“Дані вказують на те, що в розглянутий період було вручено більше десяти тисяч медалей всіх чотирьох типів. Відповідно, можна зробити такий висновок: у 2014-2015 рр. тисячі російських військовослужбовців брали участь в бойових діях і були нагороджені медалями за свою діяльність у ході цих операцій”, – пише Bellingcat.

Скріншот зі звіту Bellingcat

Скріншот зі звіту Bellingcat

Також вказується, що військовослужбовці РФ “напевно брали участь” у бойових діях на сході України і на більш спокійних етапах війни після підписання других Мінських угод у лютому 2015 року.

Організація зазначає, що до нагороди навряд чи були представлені всі російські військовослужбовці, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

А отже, “швидше за все, в бойових операціях на сході України брало участь набагато більше десяти тисяч російських військових. Імовірно, в конфлікті на сході України брали участь або робили внесок десятки тисяч російських військовослужбовців“, – зазначають у Bellingcat.

Читайте також:
За що отримав Георгіївський хрест російський офіцер із підрозділу,
який, імовірно, збив Боїнг MH17

Експерти визначили номер “Буку” 53-ї бригади ППО ЗС Росії, яким збили літак на Донбасі

Експерти Bellingcat назвали людей, відповідальних за катастрофу рейсу MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна