Росія відправила на Донбас 55-й “гумконвой”

 

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії відправило на окупований Донбас чергову колону з так званою гуманітарною допомогою. Про це 20 серпня повідомляє ТАСС з посиланням на МНС РФ.

“Автомобілі МНС РФ з гуманітарною допомогою вирушили з Ногінського рятувального центру МНС до Ростовської області, де буде формуватися автоколона для Донбасу”, – йдеться в повідомленні.

“Гумконвой” для бойовиків на окупованому Донбасі стане 55-м, який відправила Москва з порушенням міжнародного законодавства.

Повідомляється, що до складу колони увійдуть понад 70 автомобілів, які доставлять понад 600 тонн гуманітарних вантажів. Основну масу їх складуть “продукти харчування, медикаменти та навчальна література, необхідна освітнім установам Донбасу для підготовки до нового навчального року”.

Відповідно до заяв Києва, Росія використовує практику “гумконвоїв” на Донбас, щоб поставляти незаконним збройним формуванням, крім іншого, також озброєння й боєприпаси, а з ОРДЛО в РФ вивозити промислові потужності, загиблих тощо.

Читайте також:
54-й “гумконвой” із Росії приїхав на Донбас практично порожній,
зате з музичними інструментами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна