На Форум українців до Києва приїхали 16 співвітчизників з Росії, де їх денаціоналізують

 

У Росії проводиться цілеспрямована політика з денаціоналізації українців. Про це віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко заявив під час відкриття VI Всесвітнього форуму українців у Києві, повідомляє прес-служба уряду.

Він окремо привітав 16 українців, які приїхали на Форум із Росії.

Кириленко зазначив, що українській громаді зараз там важко, як ніколи – “їх там переслідують, проти них влаштовують провокації”, і питання підтримки українців у Росії є дуже важливим.

За словами посадовця, в РФ проживає близько 10 млн. українців, але останній офіційний російський перепис показав цифру в 2 мільйони, передостанній нарахував 3 мільйони.

“Впроваджується цілеспрямована політика з денаціоналізації українців у Росії: Кремль хоче примусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцем в Росії, не засуджує Україну і не цурається її”, – сказав він.

Також В’ячеслав Кириленко від імені уряду привітав усіх співвітчизників, які приїхали на Всесвітній форум українців, а це понад 300 делегатів із 36 країн світу, повідомила прес-служба віце-прем’єра.

“Ми всі в уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці у світі – українцям тут було би набагато важче вибороти незалежність. Ми відчували тоді підтримку і, щонайважливіше, відчуваємо її зараз в часи російської агресії проти України”, – сказав Кириленко.

У президії форуму присутні також екс-президенти Ющенко, Кравчук.

Читайте також:
“Мандри”, “Гайдамаки” та Mad Heads підтримали “квоти Кириленка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна