Постпред РФ в НАТО: в Криму серйозний російський військовий компонент був завжди

 

Постійний представник Росії при НАТО Олександр Грушко заявив, що нарощування російського військового угрупування в Криму не спрямоване проти альянсу чи ще когось та наголосив, що російський військовий компонент завжди був присутнім в Криму. Про це постпред повідомив російському виданню “РИА Новости“.

Раніше прес-служба російського Південного військового округу повідомила, що в серпні Крим, зокрема, отримав на озброєння зенітно-ракетну систему С-400 “Тріумф”.

“Скажу прямо, якщо говорити про сприйняття того, що ми робимо в Криму, тут присутній такий надуманий елемент залякування громадської думки. Насправді в НАТО прекрасно розуміють, що в Криму завжди історично був дуже серйозний російський військовий компонент, в усі часи”, – зазначив постпред РФ.

З його слів, там знаходився не тільки морський компонент, але і наземний, повітряний, а також серйозний протикорабельний компоненти і потенціал ППО.

“Тому те, що ми робимо сьогодні, це з точки зору співвідношення сил аж ніяк не новина для країн НАТО”, – сказав Грушко.

Разом з тим, він визнав, що Росії в галузі оборонного планування доводиться враховувати зміни, які відбуваються на її південних кордонах.

“Ми бачимо, що зміцнення східного флангу (НАТО), про яке говорилося на самітах в Уельсі і в Варшаві, набуває цілком конкретних обрисів, ми бачимо, що почастішали заходи суден нерегіональних держав в Чорне море, ми чуємо заклики до того, щоб створити якесь угруповання НАТО в Чорноморському басейні. Все це не повинно залишатися поза нашою увагою “, – зазначив дипломат.

Читайте також:
НАТО поглибить співпрацю з Україною

НАТО ніколи не визнає анексію Криму Росією, – підсумкова декларація саміту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна