Меркель і Олланд пообіцяли Порошенку сприяти деескалації ситуації навколо Криму

 

Президент Петро Порошенко в телефонній розмові розповів президенту Франції Франсуа Олланду та Федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель про свою стурбованість у зв’язку з провокаціями Росії в Криму.

Глава держави, зокрема, наголосив, що звинувачення України з боку Кремля у начебто здійсненні диверсійної діяльності на півострові покликані дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

Як повідомляє прес-служба президента, він також висловив особливе занепокоєння тим фактом, що російська сторона використала зазначену провокацію як привід для “торпедування роботи у рамках Нормандського формату та процесу імплементації Мінських домовленостей”.

Меркель та Олланд, у свою чергу, запевнили, що “невизнання тимчасової окупації Криму є їхньою незмінною позицією, яку вони не піддають жодним сумнівам“.

Лідери Німеччини та Франції пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.

Співрозмовники підтвердили прихильність до спільних зусиль для врегулювання ситуації на Донбасі та у тимчасово окупованому Криму винятково політико-дипломатичними засобами і наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії у Нормандському форматі.

Читайте також:
Путін придумав, як скасувати зустріч в “нормандському форматі”, звинувативши Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.