Турчинов про Крим: Світу пощастило, що п’яні російські військові не мали доступу до серйознішої зброї

 

Керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

Турчинов зазначив, що російські силовики “лише 10 серпня зробили гучні заяви про події, які, за їх словами, відбулись у ніч з 6 на 7 серпня”.

“Таку затримку можна пояснити виключно тим, що вони потребували часу, аби підробити так звані “докази” агресивних дій України та приховати справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих, а саме – перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які традиційно зловживають алкоголем, особливо у вихідні дні. Внаслідок цієї перестрілки були вбиті та поранені не лише російські військові, а й цивільні – кримчани”, – зазначив секретар РНБО України.

За словами Турчинова, російські силовики, намагаючись приховати свої військові злочини та нагнітаючи антиукраїнську істерію, почали розповідати нісенітниці про нібито напади спецпризначенців Головного управління розвідки Міністерства оборони України та військові прориви зі стрільбою з боку України.

Читайте також:
Українські силовики розповіли, хто насправді винен у стрілянині під Армянськом

Олександр Турчинов нагадав, що спочатку йшлося про “заарештованих співробітників ГУР, а в останніх заявах російське МЗС рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не співробітники ГУР, а цивільні, які нібито “сприяли” українським військовим”.

“Хоча всі розуміють, що насправді вони є випадковими громадянами, яких захопили для прикриття п’яної стрільби російських військових та нашвидкуруч бездарно сфабрикованої ФСБшної провокації, але які після катування в застінках ФСБ підпишуть або озвучать будь-яку надиктовану ахінею, – підкреслив секретар Радбезу, додавши: – Світу пощастило, що п’яні російські військові не мали доступу до більш серйозної зброї, якою російський генштаб нашпигував окупований Крим“.

“Безглузді звинувачення та погрози на адресу України є наслідком безкарності, яку відчуває реваншистське керівництво Росії, що будує свою імперію на брехні, агресії, вбивствах та безправ’ї громадян. Але історія свідчить, що такі імперії приречені, вони руйнуються, ховаючи під своїми уламками тиранів”, – підсумував секретар РНБО України.

Читайте також:
СБУ встановила “червоний” рівень терористичної небезпеки в Криму та на Донбасі

Кримський суд закрив українця Панова на 2 місяці в’язниці

Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

ФСБ оприлюднило відео допиту українця Панова,
який розповідає про підготовку “диверсій в Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна