Саакашвілі: Росію стримує українська ППО, але не забувайте, що РФ напала на Грузію під час Олімпіади

Грузія не змогла б протистояти російській агресії без допомоги України. Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації, президент Грузії у 2004-2013 роках Міхеїл Саакашвілі на прес-конференції 8 серпня – в день чергової річниці нападу Росії на Грузію 08.08.2008 року.

“Ще 2006 року Путін пригрозив мені війною, і в 2006 році він дав розпорядження готуватися до війни. Якщо б не було допомоги України, Грузія тоді б не вистояла“, – цитує Саакашвілі Еспресо.TV.

Екс-глава Грузії нагадав, що війна почалася з Південної Осетії – “це дві вузькі гірські ущелини і кілька десятків сіл. По території – це 1/10 частина Одеської області. Звичайно, коли Путін зайшов зі стотисячною армією і бомбив нас з 200 літаків, він не мав на меті захопити дві гірські ущелини, він хотів захопити всю Грузію”, – наголосив Саакашвілі.

Він нагадав, що Україна надала Грузії ППО, з якого в перші дні вторгнення було збито більше десяти російських бомбардувальників.

І саме наявність в Україні системи протиповітряної оборони, на думку Саакашвілі, стримує подальшу російську агресію щодо нашої держави.

“Це уроки Грузії. Вони знають, що українське ППО здатне їх збивати, і в Україні достатньо боєкомплектів, на відміну від Грузії”, – заявив голова Одеської ОДА.

 

Він також зауважив, що Україні слід бути готовою до можливої активізації агресії Росії поки увагу світового співтовариства відволікають інші питання.

“У світі відбувається багато інших речей – Олімпіада та інше, які не дають можливості зосередитися на нашій [проблемі]. І люди втомилися від України. Тому наступні кілька тижнів ми маємо бути вкрай обережними. Думаю, що українське керівництво знає про це”, – сказав Саакашвілі.

І нагадав про аналогічну ситуацію восьмирічної давнини: коли у 2008 році почалася російська агресія проти Грузії, в Пекіні саме тривали Олімпійські Ігри, а у США – передвиборча кампанія.

При цьому голова Одеської області зауважив, що “в такий час не відпускав би у відпустку одразу 11 міністрів”, як це відбувається зараз в українському уряді.

Читайте також:
Саакашвілі: І не сподівайтеся, з України я не поїду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна