Генпрокуратура викликала на допит Азарова та його сина. ПОВІСТКИ

 

Генеральна прокуратура України викликає колишнього прем’єр-міністра Миколу Азарова для участі у проведенні процесуальних дій у кримінальному провадженні.
Повістку оприлюднено на сайті ГПУ.

Згідно з документом, громадянин Микола Азаров має прибути у військову прокуратуру 9 серпня о 14:00 для участі у проведенні процесуальних дій у кримінальному провадженні № 12013220540000400 від 31.01.2013 за фактом заволодіння злочинною організацією під керівництвом Віктора Януковича протягом 2010-2014 років майном, яке належить ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Украгазвидобування”, на загальну суму понад 2 млрд.

повістка Микола Азаров

Ідеться про ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (“створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній…” – караються позбавленням волі на строк від 5 до 12 років), ч. 5. ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” – караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Також Генпрокуратура викликала сина екс-прем’єр-міністра – Олексія Азарова, колишнього народного депутата України – для участі в процесуальних діях у справі незаконного заволодіння майном “Укрнафти” та “Укргазвидобування”.

повістка Олексій Азаров

У повістці вказано, що громадянин Олексій Азаров має з’явитися 9 серпня 2016 року о 16 год. 00 хв. (через дві години після батька) до Головної військової прокуратури ГПУ за адресою: м. Київ, вул. Антоновича, 114 або м. Київ, вул. Гусовського, 9, для участі у проведенні процесуальних дій у тому ж кримінальному провадженні № 12013220540000400 від 31.01.2013.

Обидві повістки підписав слідчий Головної військової прокуратури Юрій Кожин.

Як відомо, сина екс-прем’єра-утікача Олексія Азарова підозрюють у незаконному збагаченні.

Після Революції гідності батько й син Азарови осіли в Москві.

Читайте також:
Апеляційний суд визнав законним арешт ₴2,3 млн. Азарова

Азаров запропонував себе на посаду прем’єр-міністра України замість Яценюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна