“Неформальний” візит Путіна в Словенію: розширити вплив, щоб зняти санкції з РФ

 

Президент Росії Володимир Путін 30 липня здійснив робочий візит до Словенії, яка є членом Євросоюзу та НАТО, але воліє зберігати дружні відносини з Москвою. Про це пише “Радіо Свобода”.

У Любляні назвали одноденний візит російського лідера “неформальним”, але також вказали, що переговори Путіна з лідерами країни зосереджені на економічних питаннях і питаннях двосторонньої співпраці.

Як повідомив журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов, Путін відкрив у словенській столиці пам’ятник “Синам Росії” – на честь російських військових, які загинули в Словенії в Першій і Другій світовій війнах.

Разом із Путіним квіти до російського меморіалу у вигляді піраміди поклав президент Словенії Борут Пахор.

У своєму виступі словенський президент зауважив, що “за Першою і Другою світовими війнами може послідувати Третя”. “Ми всі не маємо права допустити цього”, – вказав Пахор.

“Ми не тільки маємо пам’ятати жахи війни, але разом працювати над зміцненням взаєморозуміння, довіри і безпеки в Європі і світі”, – заявив Путін.

Словенія як член Євросоюзу виконує рішення цієї структури щодо санкцій проти Росії, запроваджених через анексію Криму та роль Москви в збройному конфлікті на сході України.
Однак днями з’явилася інформація з ЄС про те, що наступного року Європейський Союз може зняти санкції з РФ в одному з секторів під впливом позиції країн Східної і Південної Європи, з якими веде лобістську роботу Кремль. Серед них названо зокрема й Словенію.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна