На Черкащині погорів на 5-мільйонному хабарі сільський голова, якому сприяв екс-регіонал з “Антикорупційних реформ”

 

Працівники прокуратури спільно з СБУ під час одержання хабара в п’ятницю, 29 липня, затримали сільського голову одного з населених пунктів Черкащини.
Як повідомив у соцмережі генпрокурор Юрій Луценко, за допомогою раніше судимого за корисливі злочини поплічника сільський голова вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 184 тис. доларів США (майже 5 млн. грн.) за вирішення питання щодо надання у власність та оренду земельних ділянок загальною площею 6,5 га.

“Особливого цинізму в діях посередника додає той факт, що він свою злочинну діяльність здійснював, прикриваючись посадою голови правління громадської організації «Агенція антикорупційних реформ»”, – написав Луценко.

Ладан Микола - Агенція антикорупційних реформ візитки 2

Фото з обшуків, які оприлюднив прес-центр Генпрокуратури, показують візитки затриманого керівника “Агенції антикорупційних реформ” та посвідчення кандидата на виборах до парламенту 2014 року від округу №194 з ім’ям та по батькові – Микола Іванович.
Згідно з даними ЦВК, у 197-му окрузі (центр – м. Канів) балотувався тільки один Микола Іванович – Ладан. Це колишній член Партії регіонів.

Ладан Микола - Агенція антикорупційних реформ візитки

Як зазначає ГПУ, зловмисників затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

За скоєне кримінальне правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

“Вилучені в ході обшуків документи, інші речові докази, у тому числі ймовірно підроблені печатки, вказують на можливе вчинення ними інших численних епізодів злочинної діяльності, пов’язаної з незаконними земельними оборудками”, – повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Читайте також:
Голова сільради на Київщині вимагав багатомільйонний хабар за оренду землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна