Геращенко прогнозує скасування “закону Савченко”

 

Народний депутат України, член фракції “Народний фронт” Антон Геращенко вважає, що у вересні у Верховній Раді порушать питання скасування так званого “закону Савченко”, передає “112 Україна“.

“Я людина самокритична і шкодую, що голосував за “закон Савченко”. Коли цей закон представлявся – патріотично, прикриваючись ім’ям Надії, – то голосували за нього, сподіваючись на якісь кращі моменти… Це закінчилося тим, що, наприклад, Шахов (підозрюваний в організації афери “Еліта-Центр” Олександр Волконський (Шахов), – ред.) відсидів у СІЗО 6 або 7 років. Йому тепер за “законом Савченко” фактично це зараховується за 12 років. Його випустили під домашній арешт, він утік, і тепер суд далі не може тривати, не може бути винесено вирок. Цей закон сьогодні шкідливий, я думаю, що у вересні буде ставитися питання про його скасування“, – сказав Геращенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України 26 листопада 2015 р. ухвалила закон авторства Надії Савченко “Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення в строк покарання”. Неофіційна назва документа – “закон Савченко”. Закон набув чинності 24 грудня того ж року та передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Читайте також:
Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

Савченко впевнена, що “закон Савченко” запрацює

ГПУ: “Закон Савченко” випустив на волю 6 тисяч осіб, засуджених за важкі злочини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна