Рада просить нагородити медалями 14 депутатів – від Дейдея до Яроша

 

Кабінет Міністрів за поданням Верховної Ради пропонує президентові Петру Порошенко нагородити 14 народних депутатів ювілейною медаллю “25 років незалежності України”. Таке рішення було прийнято на засіданні уряд в середу, 27 липня, передають “Українські новини”.

“Рішення ухвалене”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, в уряд надійшло подання від голови парламенту Андрія Парубія про нагородження 14 депутатів, які є учасниками антитерористичної операції.

Кабмін підтримав наданий список депутатів і передав його президенту.

Згідно з документом, депутатів пропонується нагородити медаллю з нагоди 25-ї річниці незалежності за вагомі особисті заслуги у становленні незалежності України, утвердження її суверенітету та зміцнення міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне і бездоганне служіння українському народові.

У списку на нагородження – депутати Андрій Антонищак, Юрій Береза, Андрій Білецький, Михайло Бондар, Євген Дейдей, Павло Кишкар, Ігор Лапін, Юлій Мамчур, Богдан Матківський, Олег Петренко, Володимир Соляр, Андрій Тетерук, Юрій Тимошенко, Дмитро Ярош.

список депутатів на нагородження

Указ «Про відзнаку Президента України – ювілейну медаль «25 років незалежності України» Петро Порошенко підписав 29 квітня ц.р.

медаль "25 років незалежності України"

медаль “25 років незалежності України”

Відповідно до статті 4 Закону України «Про державні нагороди України» Глава держави постановив затвердити положення про відзнаку Президента України – ювілейну медаль «25 років незалежності України».

Згідно з положенням, ювілейна медаль «25 років незалежності України» установлена для відзначення громадян за значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу.

Ювілейною медаллю нагороджуються громадяни України, іноземці та особи без громадянства. Нагородження провадиться відповідним указом президента України.

Читайте також:
Парад до 25-річчя може стати найбільшим в українській історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна