У Мінську поховали журналіста Шеремета, вбитого в Києві

 

Сьогодні в Мінську на Північному кладовищі відбулись поховали загиблого в Києві журналіста Павла Шеремета. Панахида пройшла у храмі Всіх Святих на вулиці Калиновського, 121.

На церемонії були присутні були його друзі, знайомі та колеги, в тому числі багато тих, з якими в різний час довелося працювати Шеремету в Білорусі. Також у храмі були присутні українські журналісти.

Як повідомляє “Наша ніва“, журналістів із технікою в приміщення, де стояла труна, не пускали. Біля домовини з тілом Шеремета перебували перша дружина Павла Наталя, подруга Олена Притула, український журналіст і депутат Мустафа Найєм, співробітники американського посольства.

Були присутні вищі чини міліції в штатському.

Також – кілька знімальних груп українських телеканалів. Приїхали й журналісти російського “Першого каналу”, де Павло Шеремет працював з кінця 90-х років; вони трималися осібно.

На церемонію прощання не з’явився жоден білоруський офіційний канал.

 Шеремета поховали на Північному кладовищі біля Мінська поруч із батьком.

Як відомо, Павло Шеремет був опозиційно налаштований до президента Олександра Лукашенка, відбував покарання нібито за співпрацю з іноземними спецслужбами, заснував антилукашенківський сайт “Білоруський партизан”.
Журналіст загинув внаслідок вибуху авто в Києві 20 липня.

Читайте також:
Поліція залучила відео із закладкою вибухівки під авто Шеремета як доказ,
але просить не гнатися за сенсаціями

У Києві прощаються з Павлом Шереметом. Слідство звертається до Google і Facebook

“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна