У Горлівці заблокували спостерігачів ОБСЄ. Штаб АТО заявляє, що бойовики обстрілюють власні міста

 

На сервісі YouTube з’явилося відео, на якому мешканці Горлівки (непідконтрольна територія) вступили в конфлікт із групою спостерігачів ОБСЄ. Відео опубліковано 10 липня на каналі TGorlovka.com.
Українська сторона стверджує, що причиною невдоволення горлівчан стала провокація бойовиків.

Жителі Горлівки, передусім жінки, з криками кидаються на представників місії, вимагаючи “припинити обстріл і допомогти людям”.

Коли спостерігачі ОБСЄ намагалися поїхати геть, мешканці перегородили дорогу автомобілям, погрожуючи “забрати машину”.

Позиція української сторони з цього приводу полягає в тому, що бойовики здійснюють провокаційні обстріли населених пунктів Донбасу напередодні чергової зустрічі робочих підгруп у Мінську, яка відбудеться 13 липня.
Про це повідомив у соцмережі прес-офіцер української сторони СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) підполковник Віталій Іванов.

“Напередодні чергової зустрічі робочих підгруп у Мінську, яка відбудеться 13 липня, члени незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО знову вдалися до усталеної практики – провокаційних обстрілів житлових районів та інфраструктури населених пунктів Донбасу”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ніч з 9 на 10 липня бойовики з використанням забороненого мінськими домовленостями озброєння обстріляли Микитівський район Горлівки.

“Впевнені у своїй безкарності, вони через проросійські ЗМІ в черговий раз звинуватили Збройні сили України в тому, що: “…в результаті нічного обстрілу з боку ЗСУ пошкоджені будинки в Микитівському районі Горлівки, також у цьому районі пошкоджено будівлю загальноосвітньої школи №7”, – цитує прес-центр АТо прес-офіцера СЦКК.

Згідно з повідомленням, для об’єктивної фіксації порушень режиму припинення вогню у вищевказаний район 10 липня були спрямовані патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які повинні були зафіксувати наслідки нічного обстрілу. Проте невідомі особи завадили їм виконати свої обов’язки і, заблокувавши рух, змусили покинути район.

Читайте також:
Бойовики обстріляли житлові будинки в Станиці Луганській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна