Кабмін продовжив заборону на ввезення російських товарів

Кабмін продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2017 року. Це рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, передають “Українські Новини“.

Зокрема, уряд вніс зміни до своєї постанови від 30 грудня 2015 року №1147 “Про заборону ввезення на митну територію товарів, що походять з Росії”, згідно з якими його дію продовжено до 31 грудня 2017 року (включно).

Це рішення було прийнято з метою забезпечення національної безпеки України у відповідь на введення Росією відповідних заборон та обмежень щодо України до 31 грудня 2017 року.

Як відомо, з 10 січня 2016 набула чинності постанова Кабінету Міністрів про заборону ввезення в Україну переліку російських товарів.

При цьому було встановлено, що заборона буде діяти до 5 серпня 2016 року або до скасування заборони ввезення на митну територію Росії товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини українського походження.

У перелік російських товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, потрапили: м’ясо великої рогатої худоби, птиці та свинина (свіже, охолоджене або заморожене), м’ясо та їстівні субпродукти, солоні або в розсолі, риба і ракоподібні, молочні продукти, плавлені сири, кава, чай, харчові суміші, кондитерські та хлібобулочні вироби, картопля, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, соуси, смакові добавки та приправи, пиво, спирт, горілка, корми для кішок і собак, сигарети з фільтром, засоби для миття шкіри , інсектициди, фугіцида, гербіциди, родентициди, обладнання для залізниць та трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.

Читайте також:
Лідери ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна