Одіозному ректору Мельнику світить 12 років в’язниці

 

В прокуратурі Київської обвинувального завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника.

Йому інкримінується ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, йдеться у повідомленні відомства.

Повідомляється, що досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2007-2008 років, екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, відчужив 4 об’єкта державної власності товариству, засновником якого є його дружина та син.

Відчужене майно, яке перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, знаходилось в Київській, Хмельницікій областях, а також у м. Сімферополь.

Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн гривень, що на момент вчинення кримінальних правопорушень в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

“За скоєне кримінальне правопорушення колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна”, – додали в прокуратурі.

Як відомо, Мельника було затримано 27 липня 2013 року під час одержання від двох громадян хабарів за вступ їхніх родичів до Національного університету Державної податкової служби.

У серпні того року Мельник втік з-під домашнього арешту і повернувся до України у квітні 2014 року. 24 червня 2014 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання Мельником хабарів і направило обвинувальний акт до Ірпінського міського суду Київської області.

8 липня Ірпінський міський суд ухвалив виправдувальний вирок Мельнику. Генеральна прокуратура України оскаржила цей вирок.

На початку листопада Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду, яким було виправдано Мельника. Справу було направлено на новий судовий розгляд. У листопаді 2015 Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно нього.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна