Пораненого Героя України Петраківського евакуювали з Польщі

 

Із реабілітаційного центру в Польщі літаком Повітряних сил ЗСУ евакуйовано на батьківщину пораненого Героя України Олександра Петраківського. Про це повідомив під час брифінгу в Національному військово-медичному центрі “Головний військовий клінічний госпіталь” директор Військово-медичного департаменту Міноборони України Андрій Верба, передає прес-служба Міноборони.

Генерал-майор медслужби Верба наголосив на тому, що за дорученням президента Петра Порошенка створено комісію щодо проведення дообстеження, інструментального обстеження та консультацій провідними фахівцями Міністерства охорони здоров’я та Міністерства оборони пораненого в ході проведення антитерористичної операції Героя України майора Петраківського.

“Вчора, 28 червня, реанімаційно-операційним літаком Повітряних сил ЗС України Ан-26 “Віта” було здійснено евакуацію із реабілітаційного центру Республіки Польща до України офіцера Олександра Петраківського. Дякуючи майстерності пілотів літака Повітряних сил, вони за поганих погодних умов безпечно доставили пораненого до військової лікувальної установи в Україну”, — зауважив Верба.

“Причиною перевезення пораненого офіцера до України є проведення обстеження та прийняття експертного рішення консиліумом лікарів МОЗу і МОУ та родичами щодо подальшого лікування героя України в клініках закордонних країн світу”, — наголосив він.

Генерал-майор медичної служби Андрій Верба повідомив, що питання перебуває на контролі міністра оборони Степана Полторака, який після прибуття з Польщі пораненого Героя особисто його відвідав та поцікавився станом здоров’я.

“Уже сьогодні за участі Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України направлено звернення до посольств Німеччини, США, Японії, Італії, Франції та Естонії щодо залучення фахівців цих провідних європейських країни для проведення комплексного огляду та затвердження плану стосовно лікування та реабілітації Олександра Петраківського”, — сказав Верба.

З метою надання консультацій, також планується проведення відеоконференцій з фахівцями відомих закордонних реабілітаційних центрів.

Верба наголосив на тому, що процес обстеження, лікування і надання медичної допомоги пораненому в ході АТО Герою України майору Олександру Петраківському безкоштовний. Ніяких коштів на це родичам витрачати не потрібно, так як він військовослужбовець, так само і іншим військовослужбовцям ЗС України.

Читайте також:
Головний невролог Міноборони відзвітував про стан здоров’я Героя України Петраківського

До Польщі вирушила комісія для визначення стану Героя України Петраківського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна