Під Донецьком загинув знаменитий оперний співак із “Правого сектора”. Штаб знову не коментує. ФОТО, ВІДЕО

 

Сьогодні вранці, 29 червня, в зоні АТО на Донеччині загинув відомий український оперний співак Василь Сліпак, який був у лавах “Правого сектора”. Про смерть 42-річного уродженця Львівщини повідомив на своїй сторінці в соцмережі журналіст Юрій Бутусов.

Журналіст і волонетр Тім Златкін уточнив, що Сліпак загинув сьогодні о 6-й ранку.

Водночас речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу не підтвердив інформацію про смерть добровольця на передовій.

“За минулу добу загиблих немає… Інформація (щодо Сліпака) перевіряється“, – сказав полковник Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Нагадаємо, так само офіційні речники не підтверджували загибель чотирьох бійців “Правого сектора” на шахті “Бутівка” 12 червня, що спричинило черговий скандал щодо статусу добровольчих формувань в українському війську та на передовій.

“Василь Сліпак, оперний співак з світовим ім’ям, один із найкращих баритонів світу, 19 років жив та працював у Франції, був солістом Паризької опери, але з початком російської агресії кинув європейську кар’єру та повернувся захищати Україну, загинув на фронті під Донецьком у лавах “Правого сектора”, – нагадав Бутусов.

За його словами, “воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком громадянина та патріота”.

“Він обрав собі псевдо “Міф” – це скорочено від Мефістофель, це з опери “Фауст”. Він не був професійним солдатом, він був співаком”, – зазначив Бутусов, запропонувавши прослухати улюблену арію Мефістофеля у виконанні Сліпака:

А ось арія “Тореадор” за виконання якої Василь отримав приз “найкращий чоловічий виступ” на міжнародному фестивалі оперних співаків в Армелі, та бурхлива овація глядачів:

Відомо, що співак з Парижа спочатку був волонтером, сам возив передачі на фронт, а добровольцем до 7-го батальйону ДУК “ПС” пішов у червні 2015 року.

Василь Сліпак планував повернутися в Париж в Оперу, та насамперед хотів, щоб “усе це в Україні закінчилося”.

Співав він і з автоматом у руках під Донецьком:

27 червня – за два дні до загибелі – Василь Сліпак із зони АТО написав у себе у “Фейсбуці”: “Хлопці, дівчата, чи є можливість десь дістати 50 чорних беретів?”

Василь Сліпак

Василь Сліпак 2

“Василь Сліпак, великий артист та великий співак, загинув як солдат. Як великий захисник свого народу. Це величезна втрата для кожного за нас.
Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях…
Вічна пам’ять, друже “Міф”, ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України. Ми не залишимось байдужими…” – написав Бутусов.

Читайте також:
Ярош поміняв судову реформу на закон про свою армію?

На Майдані півтисячний мітинг попрощався з бійцями ДУК, які загинули на шахті “Бутівка”. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна