За добу в АТО – троє поранених. КАРТА ОБСТРІЛІВ

 

За минулу добу, 25 червня, в зоні проведення антитерористичної загиблих серед українських військоврслужбовців немає, проте троє бійців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Жоден український військовий не загинув, троє поранені”, – сказав полковник Мотузяник, зазначивши, що бійці ЗСУ отримали поранення внаслідок обстрілів з боку бойовиків біля Опитного, Майорська та Новозванівки.

Нагадаємо, вранці повідомлялося про 55 обстрілів за минулу добу.

За словами Мотузяника, вчора у зоні АТО найбільше порушень режиму тиші відбулося на Донецькому напрямку, де за добу бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військових, із них 15 – із застосуванням важкого озброєння.

Активні бойові дії тривали по всьому фронту. Перестрілки між силами АТО і бойовиками відбулися під Горлівкою, у Новоселівці Другій та в Авдіївській промзоні, деякі з них тривали майже дві години.

“Противник тричі застосовував ствольну артилерію – САУ «Гвоздика» – під Зайцевим та Авдіївкою. По наших позиціях було випущено понад 120 снарядів. Також окупанти більше 10 разів відкривали вогонь з мінометів, випустивши при цьому понад 170 мін. За інформацією розвідки, вогонь вівся силами так званих «окремої артилерійської бригади» та «11-го полку» противника», – повідомив полковник Олександр Мотузяник.
Він додав, що внаслідок нічного обстрілу з боку бойовиків у селі Північному Торецької міськради зазнали пошкоджень три житлових будинки і газова труба.

26-06

На Луганському напрямку бойовики за добу шість разів обстріляли позиції сил АТО у Попаснянському районі. Всі обстріли відбулися у період з півночі до 5-ї години ранку.

“Противник розширив географію бойових дій, двічі відкривши вогонь по наших позиціях під Золотим. Під Новозванівкою відбувся потужний мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань. Протягом 10 хвилин по наших позиціях було випущено 28 мін”, – повідомив речник АП з питань АТО.

За словами Мотузяника, вчора в районі села Красний Деркул Станично-Луганського району, на українсько-російському кордоні за 30 км від лінії фронту, зафіксували два польоти безпілотників бойовиків.

На Маріупольському напрямку за добу бойовики здійснили 19 обстрілів на різних ділянках фронту, із них 2 – із застосуванням важкого озброєння.

“Найбільш неспокійно вчора було під Мар’їнкою та в околицях Докучаєвська. Внаслідок ескалації конфлікту з вини окупантів українські війська змушені вести вогонь у відповідь”, – повідомив полковник Мотузяник.

У Мар’їнському районі Донецької області оперативники СБУ виявили схованку зі зброєю. Із неї вилучили 18 гранатометів РПГ-22, 50 гранат РГД-5 та 33 гранати Ф-1 із запалами, протипіхотну міну МОН-90, 2 кумулятивні гранати, і майже 7,5 тисяч набоїв різного калібру. “За версією СБУ, власники схрону збиралися переправити зброю та боєприпаси поза межі району АТО”, – переказав Мотузяник.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у “3-й окремій мотострілецькій бригаді” бойовиків, яка дислокується у Горлівці, почалися проблеми із нестачею особового складу, “через низьку зарплатню (8 тисяч російських рублів) та призупинення видачі продовольчих пайків членам родин бойовиків”.

Читайте також:
“Заградзагони ДНР”. При спробі дезертирувати з-під Авдіївки бойовик убитий російським офіцером

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна