Одіозного “Доктора Пі” випустили з-під варти

 

Суд відпустив з-під варти засудженого до 8 років в’язниці за шахрайство Андрія Слюсарчука, відомого також як “доктор Пі”. Про це повідомив адвокат підсудного Ярослав Зейкан, передають “Українські новини”.

“Суд змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання”, – повідомив він.

За словами адвоката, Слюсарчук вже провів під вартою строк більший, ніж передбачено за вчинення інкримінованих йому злочинів.

При цьому судовий розгляд справи Слюсарчука в апеляційній інстанції триває.

У березні Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив на повторний розгляд в апеляційний суд справу проти Слюсарчука.

Як відомо, Слюсарчука визнано винним у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність) та ч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство) та підробка документів.

Суд вважає, що винуватість Слюсарчука повністю доведена зібраними доказами. Зокрема, встановлено, що він оперував хворих у Бродівській, Чортківській, Славутицькій та Кременецькій ЦРЛ. Також встановлено, що дії Слюсарчука призвели до смерті потерпілих.

Разом із тим, підсудний у суді свою вину за жодним із епізодів не визнав. Він вважає, що є лікарем високої кваліфікації, а кримінальна справа проти нього сфабрикована спецслужбами та Генпрокуратурою. Слюсарчук у суді заперечив факт підроблення документів про вищу медичну освіту, однак оригіналів дипломів суду так і не надав.

Зазначимо, прокуратура просила призначити Слюсарчуку покарання у вісім років позбавлення волі.

Доктора Пі заарештували 14 листопада 2011 року за звинуваченням у підробленні документів і шахрайстві. 16 листопада 2011 Галицький районний суд Львова обрав для Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна