Депутати просять Порошенка надати житло Солошенку й Афанасьєву

Депутати Верховної Ради із міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” звернулися до президента Петра Порошенка з проханням  надати житло звільненим із російського ув’язнення українцям Геннадію Афанасьєву і Юрію Солошенку. Про це йдеться в зверненні депутатів у “Фейсбуці“.

“Ми вважаємо за необхідне допомогти родинам звільнених з російського ув’язнення українців, забезпечивши їх місцем проживання”, – йдеться в заяві.

При тому депутати зазначили, що звільненим українцям нині необхідно пройти фізичну реабілітацію і соціальну адаптацію після ув’язнення.

“Зважаючи на той факт, що Державним управлінням справами було надано квартиру розміром у 190 кв.м. у власність родини Керівника Державного управління справами Сергія Борзова, ми сприймаємо реалістичною можливість забезпечити житлом родини звільнених з російської в’язниці громадян України”, – додають нардепи.

Депутат Мустафа Найєм також підтримав цю заяву, підтвердивши, що Афанасьєву в Україні “немає де жити фізично”.

“У випадку звільнення, без даху над головою опиняться і Олег Сенцов із Олександром Кольченком“, – наголосив він.

Читайте також:
Звільнений кримчанин Афанасьєв повністю відмовився від спілкування російською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна