Генпрокуратура затримала подільника Пшонки, сина нардепа від ПР і БЮТ

 

Слідчі Генеральної прокуратури України затримали посібника колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. Йдеться про Бориса Крука, сина колишнього народного депутата II-VII скликань від Блоку Тимошенко й Партії регіонів Юрія Крука.

За повідомленням ТСН, Крука-молодшого взяли в Києві та вже провели обшуки в його помешканні.

Адвокати, що представляють інтереси потерпілих під час Революції гідності, називають саме Бориса Крука ключовим підозрюваним у справі Віктора Пшонки, пише сайт ТСН. Кажуть, той допомагав екс-генпрокурору розкрадати держбюджет. Самого Пшонку підозрюють у крадіжці з держскарбниці 69 мільйонів гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко прокоментував справу у своєму “Фейсбуці”: “Були часи, коли практично відкрито крало все вище керівництво країни… Часи, коли син нардепа сміявся в очі слідчим, – минули. До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проведено обшуки в місті Одесі за місцем проживання підозрюваного та у офісних приміщеннях, у яких розташовувався організований ним “конвертаційний центр”. Досудове розслідування у даному провадженні триває”.

Затриманому висунуто підозру у пособництві при відмиванні коштів Віктором Пшонкою.

Читайте також:
Недолюстрований прокурор Києва претендує на пост директора Держбюро розслідувань, – ЗМІ

Як на Пшонки іменини “зашкварились” недолюстровані прокурори України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна